Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Приеха промените в Кодекса на труда, ще има трудов договор за стажуване
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:33 / 06.02.2014Коментари ()2511
© Plovdiv24.bg
Депутатите приеха на първо четене промените в Кодекса на труда. В тях за първи път ще залегне нова форма на трудово-правни отношения - трудов договор за стажуване. Тя ще засегне млади хора със средно професионално или висше образование, които са завършили наскоро.

Идеята беше внесена от Министерския съвет, а промените се изпълняват след препоръки на Съвета на ЕС за създаване на "Младежка гаранция".

Депутатите от ГЕРБ обаче възразиха, че гласуваният в пленарната зала законопроект е по тяхна идея, който обаче управляващите умишлено са забавили.

Депутатите отхвърлиха предложението на ГЕРБ договор за стаж да може да бъде сключен и с учащи. Беше отхвърлено и предложението на "Атака" за гаранции за изплащане в пълен размер на трудовите възнаграждения и полагащите се обезщетения за работещите. Националистите настояват работодателите да бъдат солидарно отговорни с длъжностните лица за забавени или неполучени в пълен размер заплати.



Още новини от Национални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgaria/Prieha-promenite-v-Kodeksa-na-truda-shte-ima-trudov-dogovor-za-stazhuvane-477562
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.