Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Кораб потъна в Черно море
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:37 / 09.02.2014Коментари ()3239
© Bulfoto
Корабът Elland потъна на 8 мили от бреговете на Дуранкулак. Радостното е, че на борда му вече не е имало хора, а е пътувал само на дизелово гориво. Няма констатиран разлив на мазут. Влекачът, който е в района, с изпълняващия в момента длъжността директор на Морска администрация на борда, наблюдава ситуацията. Единственият проблем е, че има плаващ шперплат, тъй като товарът на кораба е бил дървен материал и е имало шперплат на палубата, разкри изпълнителният директор на Изпълнителна агенция "Морска администрация" Георги Цветков. 

Плавателният съд е изпълнявал курс от Констанца към Измир. Собственикът е от Турция, а флагът, под който е плавал, е на Сейнт Китс и Невис. Корабът е потънал на 7-8 морски мили от границата и от брега. Моряците са прехвърлени на турски кора
© Bulfoto
б и са напълно невредими. 

Единствено капитанът е останал на влекача. Най-вероятната причина за потъването е неправилно разпределяне на товара. По получените в администрацията документи, се посочва, че корабът е бил натоварен с три различни вида палубен товар. Почти сигурно е имал и техническа неизправност, като тепърва ще бъде направено разследване за точните причини.


Още новини от Национални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgaria/Korab-potuna-v-Cherno-more-477945
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.