Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
МУ - Пловдив: С ненаучните си обвинения проф. Атанасов нанася морални щети
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:59 / 25.02.2005Коментари ()1950
С публичните си ненаучни обвинения проф. Никола Атанасов, национален консултант по детска стоматология, нанася непоправими морални щети на Стоматологичния факултет (СФ) и Медицинския университет (МУ) - Пловдив, както и на цялата научна общественост. Това се казва в Декларация от МУ - Пловдив, изпратена до БТА по повод твърдения на проф. Атанасов, че в Пловдив е извършван експеримент със солна киселина върху зъбите на малки деца. Академичният съвет на МУ -Пловдив категорично възразява срещу изявленията, направени от проф.Атанасов в медиите. В последната седмица са излъчени повече от 10 материала с негативно звучене към СУ на МУ-Пловдив, допълват стоматолозите. Категорично заявяваме, че в СФ не е провеждан експеримент, а клинично проучване по методика, напълно безопасна и известна на научните среди, се казва още в документа. Концентрацията на солната киселина използвана в проучването не може да предизвика увреждане на зъбите, се посочва в декларацията.
В своя декларация, оповестена вчера, колегите на пловдивските стоматолози от МУ в София настояха проф. Атанасов да бъде отстранен от длъжността национален консултант по стоматология заради необоснованите му обвинения. Те твърдят, че приложеният метод е известен на науката от 1980 г., рутинно прилаган и безопасен.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/MU-Plovdiv-S-nenauchnite-si-obvineniya-prof-Atanasov-nanasya-moralni-shteti-4803
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.