Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
4 години затвор за 26-годишен мъж, причинил в пияно състояние катастрофа с жертви
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:03 / 06.03.2005Коментари ()1429
На четири години лишаване от свобода осъди Пловдивският окръжен съд Николай Ненков (26 год.). Съдия Христо Белев го призна за виновен в това, че през месец ноември 2000 год. е причинил катастрофа в пияно състояние, при която е загинал Минчо Р. (26 год.), а Кристина К. (29 год.) е получила седем телесни повреди.
На 18 ноември 2000 год. подсъдимият и пострадалите били на дискотека в гр. Сопот. Там Николай Ненков употребил голямо количество алкохол. Късно след полунощ решили да се прибират с автомобила му “Ауди – 80”. Въпреки изпития алкохол подсъдимият подкарал автомобила с над 100 км/ч. На един от завоите, близо до железопътен кантон, изгубил контрол върху превозното средство, излязъл извън платното и се блъснал челно в крайпътно дърво. В резултат на удара автомобилът се разцепил на две. Возещият се на задната седалка Минчо Р. починал място поради тежки увреждания по гръдния кош и главата. На Кристина К. били причинени средни телесни повреди, които са наложили обездвижването й за много дълъг период от време.
Съдът не прие твърденията на подсъдимия Ненков, че автомобилът е бил управляван от Минчо Р. Категоричното мнение на експертите е, че водач на автомобила е бил именно подсъдимият. Химическата експертиза е установила 2.26 промила алкохол в кръвта му.
На родителите на загиналото момче Ненков ще следва да заплати 40 000 лв. кръвнина, а на Кристина К. общо 17 500 лв. за претърпени болки и страдания.
Наказанието ще се изтърпява при първоначален “общ” режим.
Присъдата подлежи на обжалване в петнадесетдневен срок пред Пловдивския апелативен съд, съобщиха от Съдебната палата.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/4-godini-zatvor-za-26-godishen-muzh-prichinil-v-piyano-sustoyanie-katastrofa-s-zhertvi-4931
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.