Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Осъдиха подпалвача от Мостово на 4 години затвор
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:10 / 08.03.2005Коментари ()1057
Състав на Пловдивския окръжен съд осъди подсъдимия Стефан Гърчев (34 г.) на четири години лишаване от свобода. Той е признат за виновен в това, че на 19.08.2004 г. в с. Мостово е запалил сграда – масивна каменна двуетажна плевня и сено, собственост на Цвета Гърчева и Златко Гърчев, като е имало опасност пожарът да се разпростре и върху други имоти – жилищни сгради и са последвали вреди в размер на 3 200 лв. – чл. 330, ал.3, НК, съобщиха от Съдебната палата.
Подсъдимият започнал да създава проблеми на родителите си – Цвета и Златко Гърчеви още през 1995 г. Той живеел в гр. Асеновград, а те в с. Мостово, като при всяко посещение искал от тях пари и след като не ги получавал, заплашвал че ще ги пребие, а в отделни случаи чупел вещи. През лятото на 1995 г. след отказ на родителите му да му дадат пари запалил плевнята, намираща се в двора на къщата. Пожарът бил потушен от родителите му, които не съобщили на никого, тъй като не искали да усложняват допълнително отношенията си със сина си.
На 08/09.2001 г. след пореден скандал за пари подсъдимият отново запалил плевнята, която изгоряла. За това си деяние получил наказание от 3 години лишаване от свобода.
На 19.08.2004 г. около 19 часа Гърчев пристигнал отново в къщата на родителите си, поискал им пари и след полученият отказ започнел да ги заплашва с побой. Уплашени, те побягнали да се скрия в гората. Около 21.30 часа двамата се приближили и видели как синът им се качил на вторият етаж от плевнята, запалил клечка кибрит и я хвърлил върху складираното вътре сено, което пламнало веднага.
Подсъдимият има три предишни осъждания – за закана с убийство, не плащане на издръжка и палеж. Делото е решено само след едно съдебно заседание.
Наказанието ще се изтърпява при първоначален “общ” режим.
Присъдата не е влязла в сила и подлежи на обжалване или протест в 15-дневен срок от днес пред Пловдивския апелативен съд.
Още по темата: Изгоря плевня в село Мостово, вероятен палеж
Подпалвачът от Мостово отново посяга на родителската къща


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Osudiha-podpalvacha-ot-Mostovo-na-4-godini-zatvor-4979
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.