Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Две порно студиа разбити и във Варна
Автор: Екип Plovdiv24.bg 18:56 / 11.03.2005Коментари ()2753
Две студия за създаване и разпространение на порно-сайтове, са разкрити след оперативни действия на служители на РДВР-Варна, съобщи пресцентърът на МВР. Задържани са двамата организатори - варненците И.С. (27 г.) и Ц.П. (34 г.). Проверката започнала след сигнал преди три дни. Последвал обиск в частен дом на ул. “Кавала” № 39, където в една от стаите криминалистите заварили 20-годишен младеж, включена камера, пригодена за осъществяване на видео чат кореспонденция, активирани еротичен сайт и чат канал, в който влизат чужденци. Полицейските служители установили, че на ул. “Райко Жинзифов” № 16 работи второ студио със същото предназначение. Там били открити сканирани копия на лични карти на младежи и девойки, представяни като еротични модели за порнографския сайт и техни снимки в различни пози.
Двамата организатори печелели добре от клиентите на създадения от тях чат - канал в порнографския сайт. Те подбирали прецизно момичетата и момчетата чрез специализиран чат, или си ги набелязвали предварително в дискотеките, тяхната възраст варирала от 18 до 20 години. Мнозина приемали офертите на организаторите заради липса на финанси. Сред моделите имало младежи - сираци, бивши възпитаници на домове за деца и юноши, останали без средства за препитание. Бизнесът бил подчинен на строги правила: точно спазване на определеното работно време, изискване да задържат вниманието на чуждестранните потребители за по-дълго време. Студията работели непрекъснато, а моделите - на смени по 4 часа. Чести били случаите, когато работодателите им налагали парични санкции за закъснение и неспазване на предохранителните мерки за конспиративното функциониране на порнографските интернет студиа. По информация на позиралите момчета и момичета, чужденците заплащали между 6 и 8 щатски долара на минута. От тази сума те вземали по 50 стотинки.
По случая продължават да работят служители от сектор “Криминална полиция” – РДВР Варна. На организаторите е наложена мярка “полицейско задържане”. Образувано е дознание по чл. 159 от НК.


Още новини от Национални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgaria/Dve-porno-studia-razbiti-i-vuv-Varna-5086
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.