В УХТ дегустираха здравословни храни, стимулиращи човешкия мозък | ||||||
| ||||||
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си. Докторанти представиха мултимедийно свои изследвания, посветени на актуални теми от сферата на храненето и получаването на храни. Изложбата с дегустация впечатли гостите на УХТ. В създаването й участваха студенти, докторанти и преподаватели от катедрата "Хранене и туризъм". Посетителите забелязаха добрия дизайн на продуктите, аранжировката при тяхното представяне. Дегустаторите бързо установиха и високата стойност на вкусовите им качества. В подготовката на храните от изложбата дегустация са използвани традиционни продукти, характерни за страната, като тученица, тахан, булгур, тиква. Те влияят върху оросяването на мозъка и подобряват дейността му. Всички тези продукти са част от националните особености на българската кухня и имат здравословен ефект върху човешкия мозък. Идеята е да запазим традициите и да популяризираме съвременните начини за здравословно хранене, което е и начин на мислене, посочиха от катедра "Хранене и туризъм". Докторанти от УХТ участваха в пътуваща академия - дефиле и изнесоха лекции в пловдивски училища. "Нашата цел е да покажем, че науката може да бъде атрактивна", сподели в приветствието си проф. д.т.н. инж. Николай Менков, зам.-ректор по международната и информационната дейност на Унивeрситета по хранителни технологии. |
Още по темата: | общо новини по темата: 3 | ||||||
|