Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Експертиза ще доказва скоростта или неправоспособността е причина за катастрофата при която загинаха трима ученици
Автор: Екип Plovdiv24.bg 18:51 / 11.10.2014Коментари ()6141
Все още не е готова автотехническата експертиза, която ще доказва дали скоростта е причината за катастрофата в Пловдив, при която загинаха трите 16-годишни момчета. Това съобщи инсп. Радослав Начев, началник на КАТ "Пътна полиция" в Пловдив.

Причина за трагичния инцидент може да бъде и неправоспособността на водача, но и скоростта на движение към момента на удара. Когато ще бъде готова автотехническата експертиза, ще има насочващи стойности на скоростта, с която се е движил автомобилът, преди водачът да загуби управление и преди да настъпи трагичният инцидент.

За другата катастрофа, която е станала на следващия ден на Коматевско шосе, при която също загина един пътник, там най-вероятно причината пак е движение с несъобразена скорост и превишена скорост над определените 50 км/ч, каквото е ограничението в града, каза Начев. 

По данни от свидетели-очевидци автомобилът се е движил доста бързо. Наистина настилката е била мокра, тъй като е валял дъжд и най-вероятно това също е причина водачът да загуби контрол върху автомобила и да се удари челно в указателна табела. Статистиката за началото на месеца е стряскаща - петима загинали при пътнотранспортни произшествия в Пловдив само за първите шест дни от месец октомври. Причината, според инспектор Начев, може да се търси на много места, дори и в поведението на родителите по отношение на предоставянето на автомобила. В КАТ разполагат с информация, че момчето, управлявало БМВ-то, в което загинаха приятелите му, неколкократно е взимало ключовете за автомобила, и по време на шофирането се е слушало силна музика. Може би впоследствие ще излезе така, че той и друг път е управлявал този автомобил, каза Начев. Въпрос на време е това да се разбере.

По думите му, отмяната на разпоредбата за издаването на електронен фиш от мобилните системи на КАТ е грешка и създава погрешно усещане у водачите, че контролът е занижен. Това от своя страна също е предпоставка за управление с превишена скорост.

Източник: радио "Фокус" - Пловдив



Още по темата: общо новини по темата: 9
28.02.2016 »
07.10.2014 »
07.10.2014 »
06.10.2014 »
06.10.2014 »
06.10.2014 »
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница

Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Ekspertiza-shte-dokazva-skorostta-ili-nepravosposobnostta-e-prichina-za-katastrofata-pri-koyato-zaginaha-trima-uchenici-518829
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.