Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Президентът награди д-р Константин Тренчев с орден ''Стара планина''
Автор: Екип Plovdiv24.bg 22:15 / 18.03.2005Коментари ()1065
©
Президентът Георги Първанов връчи Орден “Стара планина” - I степен на лидера на КТ “Подкрепа” Константин Тренчев. Повод за отличието е 50-годишният юбилей на синдикалния лидер, съобщиха от прессекретариата на Президентството. Орденът му се връчва за особено значими заслуги в обществения живот на Република България.
Държавният глава припомни опозиционната дейност на Константин Тренчев и създаването на първия независим синдикат:
"Няма да бъде пресилено, ако се каже, че доктор Тренчев има висок, на моменти решаващ, принос за осъществяването, за зараждането, развитието и утвърждаването на демократичните процеси и промени."
Константин Тренчев призна, че преди години мечтата му е била да живее и работи извън България – но след създаването на синдиката през 1989 година е осъзнал, че най-много от всичко иска да бъде с хората на тази страна и да работи за тях:
"Това високо отличие посвещавам на всички десетки и стотици хиляди хора, които повярваха и които, въпреки трудностите, се бориха за европейското бъдеще и сега предстои да подпишем договора за присъединяване към ЕС - една мечта на всички хора у нас."
Костантин Димитров Тренчев е роден на 8 февруари 1955 г. в гр. Стара Загора. Той е основател и президент на Конфедерацията на труда "Подкрепа", създадена на 11 февруари 1989 г. в Пловдив. Вицепрезидент е на Международната конфедерация на свободните профсъюзи. От май 2000 г. е член на политическата формация Демократичен алианс.


Още новини от Национални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgaria/Prezidentut-nagradi-d-r-Konstantin-Trenchev-s-orden-Stara-planina-5268
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.