Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Българските експонати за ЕКСПО`2005 вече пътуват за Япония
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:18 / 19.03.2005Коментари ()795
©
"Подготовката ни за участието на България в ЕКСПО`2005 продължи близо 2 години и половина," съобщи директорът на Международния панаир в Пловдив Йордан Радев, цитиран от БНР. "Контейнерите с българските експонати вече пристигат в Япония. Те съдържат шестте основни продукта, с които се представяме там – прочутото българско кисело мляко и вино, розовото ни масло, известните в цял свят български мед, билки и минерални води, които ще покажем през 180-те дни на изложението. Очакваме българският павилион, който се намира в центъра на изложението до т.нар. “агора” т.е. централния площад на ЕКСПО-2005, да бъде посетен от няколко милиона души. Замислили сме една сериозна “инвазия” на България наред с големите световни сили в ЕКСПО-2005.”
Националният ни павилион ще представи оригинална и съдържателна експозиция, която ангажира всички сетива, допълва г-н Радев. Стените на павилиона ще бъдат изцяло покрити с фототапет от рози. В деня на официалното откриване гостите ще бъдат посрещани по традиционния български обичай с хляб и сол от танцьори в традиционни български носии. Домакините на щандовете ще предлагат рекламни брошури за страната и представените продукти, както и малки подаръци. Павилионът разполага с ресторант, в който ще се предлагат български специалитети и магазин, в който ще могат да се закупят сувенири от България. Представянето ни ще бъде допълнено виртуално от филм за страната и за отделните природни продукти, който ще се прожектира на монитори над експонатите.”
“Филмът представлява импресия за България, наречена “Кодът към вечността” - уточнява Йордан Радев. Авторите му са се опитали да покажат всичко, с което България е уникална, като се започне от тракийските гробници, златните съкровища намерени по нашите земи, златните плажове по нашето Черноморие, златните кубета на българските църкви и манастири, уникалната българска природа. Този филм е нашето послание към посетителите на българския павилион. Ние искаме да отключим в тях онзи елемент на любопитство и любознателност, с който да ги привлечем и да посетят България. Освен това всеки ден в нашия павилион танцьорите и певците от известния състав за народни песни и танци “Българе” ще изнасят спектакли. Смятаме, че нашето участие на ЕКСПО-2005, макар и неголямо по мащаб, ще бъде значимо като присъствие.”
Още по темата:Пловдивският международен панаир кандидатства за домакин на ЕКСПО`2012
Правителството предоставя на Пловдивския панаир още 2 млн лв. за изложението ЕКСПО`2005
Участието в ЕКСПО`2005 ще покаже на света България в цялост


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Bulgarskite-eksponati-za-EKSPO2005-veche-putuvat-za-Yaponiya-5281
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.