Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Антивоенни демонстрации отбелязаха годишнината от началото на войната в Ирак
Автор: Екип Plovdiv24.bg 19:17 / 19.03.2005Коментари ()1600
©
В редица градове по света се проведоха антивоенни демонстации по повод годишнината от началото на войната в Ирак. Десетки хиляди протестираха срещу войната в Ирак на митинг в Хайд парк в Лондон, предаде АП. В Стокхолм около 300 демонстранти скандираха "САЩ, вън от Ирак". В седем датски града днес имаше демонстрации във връзка с втората годишнина от началото на войната в Ирак, предаде ИТАР-ТАСС. За днес са обявени демонстрации в Рим, Осло и девет испански града, включително Мадрид и Сан Себастиан. Няколко стотин души излязоха днес по улиците на турските градове, за да протестират срещу войната в Ирак, две години след началото на водената от САЩ операция по свалянето на режима на Саддам Хюсеин, предаде АФП. Антивоенна демонстрация се състоя и в Кипър, предаде СНА.

Президентът на САЩ Джордж Буш защити решението си да заповяда нахлуване в Ирак на 20 март 2003 г., подчертавайки, че тази военна намеса е значимо събитие в историята на свободата, предадоха световните агенции, съобщи БТА. В седмичното си обръщение по радиото Буш каза, че войната в Ирак е донесла на Америка по-голяма сигурност и е вдъхновила промени в целия близкоизточен регион. Победата на свободата в Ирак дава сила на нов съюзник в борбата с тероризма и вдъхновява демократичните реформатори от Бейрут до Техеран, каза Буш.


Още новини от Международни новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/mejdunarodni/Antivoenni-demonstracii-otbelyazaha-godishninata-ot-nachaloto-na-voinata-v-Irak-5291
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.