Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
УХТ посрещна 2015-а с двама член-кореспонденти
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:15 / 09.01.2015Коментари ()2876
©
Бивши и настоящи студенти от
УХТ:
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
С двама член-кореспонденти на Българската академия на науките посрещна 2015 Университетът по хранителни технологии. Високото звание бе присъдено на проф. Атанас Павлов и проф. Стефан Драгоев. Те работят съответно в катедрите "Аналитична химия" и "Технология на месото и рибата".

Проф. д.т.н. Атанас Павлов осъществява изследователска дейност първоначално в Института по микробиология при БАН. Научните му интереси са концентрирани в областта на биологично активни вещества от растителни ин витро системи с приложение в хранително- вкусовата, козметичната и фармацевтичната промишленост; мултиметаболитни анализи; нетрадиционни биореакторни системи за култивиране на растителни invitro системи; биомониторинг на растения и хранителни системи.

Проф. д.т.н. Стефан Драгоев завършва Университета по хранителни технологии. Обект на научноизследователската му дейност са биологични и биохимични свойства и трансформации, протичащи в месните и рибните суровини; влияние на физичните, химичните и биологичните фактори върху хидролитичните и пероксидационните процеси; безопасност и удължаване срока за съхранение на продуктите; насоки за повишаване на ефикасността на технологичните процеси; развитие на технологиите в месната и рибна промишленост.

Академичната традиция сочи, че сред член-кореспондентите на БАН, свързани с Университета по хранителни технологии, е и проф. д.т.н. Мария Балтаджиева, водещ специалист в технологията на млякото и млечните продукти. Автор на повече от 50 патента, на множество официално признати разработки в Европа.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/UHT-posreshtna-2015-a-s-dvama-chlen-korespondenti-534791
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.