Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Министър Ковачев откри българския павилион на ЕКСПО`2005
Автор: Екип Plovdiv24.bg 18:34 / 25.03.2005Коментари ()671
©
Министърът на икономиката Милко Ковачев откри днес българския павилион на Експо 2005 в Япония, предаде БНТ. Изложението беше отворено за посетители тази сутрин.
Българският павилион се вписва много добре в темата на изложението, е оценката на министър Ковачев. Той припомни, че производството на българско кисело мляко в Япония е започнало от едно такова изложение.
Песни и танци на ансамбъл “Българе” огласиха българската палата, а няколко японски посетители се престрашиха и се хванаха на българското хоро заедно с министър Ковачев и нашият посланик Благовест Сендов.
Около 15 милиона туристи очакват организаторите на ЕКСПО 2005. Входният билет струва около 50 евро. Най-нетърпеливите прекараха нощта пред входовете. Идеята на експото е да събере на едно място целия свят. За разлика от панаирите, тук са заб
©
ранени сключването на сделки и рекламата, освен на спонсорите. Добре е за България, както се кандидатирахме за зимна Олимпиада, да помислим и за организирането на експо у нас, смята министър Милко Ковачев.
Припомняме, че България представя на изложението даровете на своята природа – розово масло, мед, минерална вода, кисело мляко, вино. Тази година изложението е под надслов “Мъдростта на природата”.


Още новини от Международни новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/mejdunarodni/Ministur-Kovachev-otkri-bulgarskiya-pavilion-na-EKSPO2005-5476
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.