Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Два канала за износ на крадени лизингови автомобили са пресечени на Капитан Андреево
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:17 / 28.03.2005Коментари ()659
Два канала за износ на крадени лизингови автомобили в Западна Европа и Румъния за Турция и Ирак са пресечени от граничната полиция в Свиленград.
БМВ Z4 на стойност 90 000 евро е първият заловен на пункта “Капитан Андрееево” автомобил. Той е бил управляван от иракски гражданин, който е трябвало да достави автомобила в Ирак. Автомобилът е взет на лизинг от Германия с платена само една вноска от 5 000 евро. При втория случай е задържано БМВ X5, модел 2005 година с румънска регистрация. Двама румънски и един турски гражданин са карали колата и при представянето на документите е установено, че номерът на талона не съвпада с този на рамата на автомобила. Чужденците заявяват, че това е техническа грешка, при което им се дава възможност да представят оригиналните документи в срок от 48 часа. Те обаче с друг автомобил “Мерцедес” представят нов комплект документи, които се оказват фалшиви. Установено е, че румънска фирма противозаконно е отнела и БМВ - то и “Мерцедес”- а по схема за застрахователни измами.
През изминалата година има три такива случая. Шест от автомобилите вече са върнати на истинските им собственици.


Още новини от Регионални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/regionalni/Dva-kanala-za-iznos-na-kradeni-lizingovi-avtomobili-sa-presecheni-na-Kapitan-Andreevo-5525
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.