Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
България е била под арменско иго, заявил Филип Киркоров
Автор: Екип Plovdiv24.bg 17:05 / 28.03.2005Коментари ()2424
©
Филип Киркоров е убеден, че България дълги години е била под арменско иго. Това заяви самият той в интервю за московско радио, разяснявайки причините, поради които баща му пее арменски песни, съобщава порталът PanARMENIAN.Net. Певецът бил категоричен, че поради завоюването си от Армения повечето българи се били приобщили към арменския език и култура.
В същото време Киркоров публично обидил арменска журналистка, като се подиграл с произхода й и водел отявлена антиарменска, дори протурска пропаганда. В това са убедени около 30 арменски младежки организации, които са обявили, че ще бойкотират и ще направят всичко възможно да не се състои предстоящият на 7 април концерт на Киркоров в Ереван. Инициаторите на протеста смятат, че е гавра с арменския народ да бъде канен певец с подобни прояви и то в навечерието на 90-годишнината от геноцида.
Според Киркоров протестиращите нямат основание за обвиненията си. Той си обяснява това враждебно отношения с факта, че е пял кавър на известна песен на Таркан, а сега се изявява в дует с гръцки певец. Някои явно бъркат гръцките песни с турски, но това си е техен проблем, а не на цялата арменска нация, заявява певецът пред "Комсомолская правда". Що се отнася до арменската журналистка, той отдавна публично й се бил извинил и смятал въпросът за приключен.


Още новини от Любопитни новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/interesno/Bulgariya-e-bila-pod-armensko-igo-zayavil-Filip-Kirkorov-5532
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.