Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Синът на убития от шофьора на Преслава: Полицаите са отмъстителни
Автор: Екип Plovdiv24.bg 08:56 / 04.05.2015Коментари ()11274
©
Полицаите са отмъстителни по природа. Това каза синът на убития на пътя 84-годишен Петко Петков от шофьора на Преслава - Иван Саравски.

Както Plovdiv24.bg пръв писа, Саравски бе задържан преди седмица с още с трима служители на КАТ Пловдив и посредник, който участвал в схемата.

Припомняме, че катастрофата е станала на 6 декември м.г. на пешеходна пътека на бул. "Христо Ботев". Саравски блъснал пенсионера, който по-късно издъхнал в болницата. 

Той избягал от местопроизшествието, а по-късно близкият му Борислав Тошев отишъл в пътна полиция и признал, че той е бил зад волана на колата. Това станало по съвет на полицейски служител.

"След инцидента при мен дойдоха полицаи и ми казаха, че идват с лоша новина. Казаха ми, че баща ми е блъснат на пешеходна пътека и е починал. Извикаха ме в КАТ и дознателка ме разпитваше как е бил със здравето и т.н. По-късно се разбра, че в протокола от ПТП-то е записано името на друг човек, а не на виновника. Така в протокола се записва името на 32-годишния Борислав Ташев. Идеята пък била на полицаи", разказа синът на загиналия пред Нова телевизия.

Според прокуратурата "тарикатът" от полицията го чакат между 2 и 8 години затвор, съгласилият се да признае вина Ташев е заплашен с 5, а реалният виновник Иван Саравски го чакат между 10 и 15 години в пандиза.

"Ако ми се беше извинил виновника, ще го разбера. Човешко е. В живота става какво ли не. Не бих простил това, че е подминал баща ми и че е избягал. И да лъже после... Това не се прощава", каза още мъжът, който не пожела да покаже лицето си пред камерата.

Случката се разплита при акцията, която бе направена в КАТ Пловдив миналата седмица.

По-късно след инцидента Борислав размислил и направил самопризнания, тъй като разбрал че след като е причинил смърт, ще лежи в затвора. Запознати твърдят, че Борислав Ташев е баджанак на Саравски. Двамата живеят със сестрите Виктория и Марина Крушкови.

На Саравски вече официално е повдигнато обвинение за това, че на 06.12.2014 г. в Пловдив, при управление на моторно превозно средство - "Ауди", модел А3, е нарушил правилата за движение и по непредпазливост е причинил смърт на Петко Петков, на 84 години, като деянието е извършено на пешеходна пътека и деецът е избягал от местопроизшествието.



Още по темата: общо новини по темата: 20
04.12.2018 »
13.11.2018 »
15.10.2018 »
21.09.2018 »
27.06.2018 »
12.06.2017 »
предишна страница [ 1/4 ] следващата страница

Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Sinut-na-ubitiya-ot-shofyora-na-Preslava-Policaite-sa-otmustitelni-555689
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.