Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Японският фонд за развитие финансира пилотен социален проект в девет общини
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:53 / 30.03.2005Коментари ()1636
От началото на юни тази година ще започнат да функционират Комплекси за социални услуги за деца и семейства в девет от пилотните общини – София, Пловдив, Варна, Русе, Стара Загора, Бургас, Шумен, Сливен и Търговище. Комплексите за социални услуги ще подкрепят деца и семейства в риск, като целта е намаляване на броя на децата, отглеждани в държавни специализирани институции, съобщиха от правителстваната информационна служба.
Днес министърът на труда и социалната политика Христина Христова и постоянният представител на Световната банка за България Оскар де Брун Копс подписаха Споразумение за предоставяне на безвъзмездно финансиране от Японския фонд за социално развитие на стойност 543 000 щатски долара. Допълнителните средствата са предоставени по проекта на МТСП “Реформа за повишаване благосъстоянието на децата в България” и ще се използват за обучение и предоставяне на техническа помощ на общинските власти в пилотните общини на проекта за развие и управление на социалните услуги за период от 1 година.
Общата стойност на проекта на МТСП “Реформа за повишаване благосъстоянието на децата в България” е 21 590 000 евро, като средствата са осигурени от българското правителство и чужди донори и се предоставят чрез Световната банка.


Още новини от Национални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgaria/Yaponskiyat-fond-za-razvitie-finansira-piloten-socialen-proekt-v-devet-obshtini-5610
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.