Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Президентът изпрати съболезнователно писмо до близките на Емил Димитров
Автор: Екип Plovdiv24.bg 19:11 / 30.03.2005Коментари ()1557
©
“Угасна голяма звезда на българската естрада, оставила ярка диря след себе си. Казваме сбогом, но знаем, че песните на талантливия творец, събрани в над 30 албума и много плочи, няма да ни напуснат.” Това се казва в съболезнователен адрес на президента Георги Първанов до семейството и близките на Емил Димитров, съобщи прессекретариатът на Президетството.
В писмото се казва още, че песента "Моя страна, моя България", в продължение на десетилетия звучи без прекъсване като емблема на нашата родина, превърнала се е в европейски шлагер с българско звучене. До нея се нареждат многобройните запомнящи се авторски композиции, сътворени с талант и вдъхновение.
Държавният глава подчертава, че в своя забележителен живот Емил Димитров се изкачва над 7000 пъти на концертните и фестивални подиуми, а известността му отдавна е надхвърлила националните граници. Публиката го обичаше, колегите му го уважаваха, обществеността го удостои с "Приз за човечност", се казва в съболезнователния адрес.
Президентът отбелязва още, че с вълнение си спомня последната лична среща и разговора, който са имали през миналата година в гостоприемния дом на Емил Димитров. Георги Първанов определя певеца като “една несломима от съдбата личност”.
Изказвам своите най-искрени съболезнования и споделям скръбта на роднините, близките, приятелите и почитателите за непоправимата тежка загуба, завършва съболезнованието.


Още новини от Национални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgaria/Prezidentut-izprati-suboleznovatelno-pismo-do-blizkite-na-Emil-Dimitrov-5615
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.