Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Председателят на Народното събрание изпрати съболезнователно писмо до близките на Емил Димитров
Автор: Екип Plovdiv24.bg 00:18 / 31.03.2005Коментари ()1348
©
Председателят на Народното събрание доц. Борислав Великов изпрати съболезнователен адрес до роднините и близките на Емил Димитров, в което се казва:
“С дълбока скръб узнах вестта за кончината на легендарния творец в българската популярна музика, певеца и композитора Емил Димитров. Приемете моите и на депутатите в XXIX Народно събрание искрени съболезнования.
Напусна ни обичаният от всички поколения българи певец, прославил българската музикална култура по целия свят. Той вгради в родната популярна музика съвършенството на своя бляскав и самобитен талант, новаторския си дух, високите си естетически критерии и безпределната си любов към България. В сърцето на всеки наш сънародник завинаги остава жива “Моя страна, моя България”. Няма да забравим “Арлекино”, “Джулия”, “Ако си дал” и още стотици песни, изпълнени с неговия топъл и вълнуващ глас.
Емил Димитров е непреходен и безусловен символ на цяла епоха в развитието на съвременната ни култура. Обичта на българския народ към него няма да умре.”


Още новини от Национални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgaria/Predsedatelyat-na-Narodnoto-subranie-izprati-suboleznovatelno-pismo-do-blizkite-na-Emil-Dimitrov-5620
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.