Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Пловдивският районен съд постанови присъди за футболно хулиганство
Автор: Екип Plovdiv24.bg 23:35 / 31.03.2005Коментари ()1489
©
Пловдивския районен съд наложи наказания шест месеца лишаване от свобода уловно с три години изпитателен срок на Петър Бакалов, Момчил Кънчев и Васил Сергеев, както и три месеца лишаване от свобода с една година и шест месеца изпитателен срок на Петър Пенков, Атанас Славов и Юлиан Трифонов, съобщиха от Съдебната палата.
Подсъдимите Петър Бакалов, 23 г., Момчил Кънчев, 23 г., Васил Сергеев, 22 г., Петър Пенков, 20 г., Атанас Славов, 19 г. и Юлиан Трифонов, 21 г. бяха признати за виновни в това, че на 10.03.2001 г. в гр. Пловдив на стадион “Христо Ботев“ в съучастие са повредили противозаконно чужди движими вещи – плексигласови плоскости на пейки и седалки на обща стойност 486,30 лв. – чл.216, ал.1, НК. Те бяха признати за виновни и в това, че по същото време са извършили непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, за което на Петър Бакалов, Момчил Кънчев и Васил Сергеев е наложено административно наказание глоба в размер от 500 лв. на всеки от тях.
На 10.03.2001 г. на стадион “Христо Ботев“ в гр. Пловдив се състоял футболен мач между отборите на “Ботев“ Пловдив и “Спартак“ Варна. Мачът завършил 3:2 за “Спартак“- Варна. Подсъдимите били членове на фен - клуба на “Ботев“ и присъствали на трибуните. След края на мача заедно с останалите фенове от агитката излезли извън стадиона и започнали да скандират за оставката на президента на клуба – Христолов. Групата била разгонена от полицейски служители. След това подсъдимите отишли в близко заведение и се почерпили. Напускайки заведението, решили да отидат до стадиона и в знак на протест срещу Христолов и загубата на отбора да бутнат футболната врата на терена. Шестимата влезли през незатворените врати на стадиона, насочили се към кабинките на резервните състезатели и започнали да изтръгват и чупят седалките и плексигласовите плоскости. След това излезли необезпокоявани, като впоследствие били заловени.
Присъдата подлежи на обжалване и протест пред Пловдивския окръжен съд в 15 – дневен срок.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Plovdivskiyat-raionen-sud-postanovi-prisudi-za-futbolno-huliganstvo-5659
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.