Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Погребението на папа Йоан Павел Втори ще бъде не по-рано от четвъртък
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:50 / 03.04.2005Коментари ()1857
©
Днес кардиналите на римокатолическата църква зеха първото решение, свързано с кончината на папа Йоан Павел Втори. Тленните останки на Светия отец ще бъдат изложени на храма "Свети Петър" във Ватикана утре, 4 април, за да се даде възможност на всички вярващи да се простят с него.
Италианските власти се готвят за голям наплив от поклонници, които ще заприиждат към страната, за да се простят с папата. Италианската полиция предвижда недостиг на места за паркиране, както и възможност от поява на палаткови лагери.
Погребението на папа Йоан Павел Втори ще се състои не по-рано от четвъртък, съобщи агенция АНСА, позовавайки се на източник от Ватикана. Точната дата на погребението ще бъде определена в понеделник от кардиналите, които ще се съберат на първото заседание на Общата конгрегация, в чиито задължения е ръководството на Ватикана в периода от смъртта на папата до избора на следващия.


Още новини от Международни новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/mejdunarodni/Pogrebenieto-na-papa-Ioan-Pavel-Vtori-shte-bude-ne-po-rano-ot-chetvurtuk-5728
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.