Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Министерският съвет взе окончателно решение за изграждане на АЕЦ ''Белене''
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:50 / 07.04.2005Коментари ()1238
На базата на проведените анализи за изграждането на нова ядрена мощност и след тяхното широко обществено обсъждане, правителството на Република България, на основание чл.45 от Закона за безопасно използване на атомната енергия, взе окончателно решение да започне изграждането на АЕЦ Белене. Новата ядрена централа ще има обща инсталирана мощност до 2000 МВт., съобщи правителствената информационна служба.
Решението е взето въз основа на направените оценки на ядрената и радиационната защита, въздействието върху околната среда и физическата защита; на социално-икономическото значение от изграждането на ядрена централа за страната и на радиоактивните отпадъци и отработеното ядрено гориво, които се получават в резултат на дейността на ядрената централа и тяхното управление, се казва още в съобщението.
Следващият етап от реализацията на проекта е обявяването на търг за доставчик и изпълнител на новата АЕЦ на площадка Белене и предприемане на останалите стъпки за реализация на активната фаза на проекта.


Още новини от Национални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgaria/Ministerskiyat-suvet-vze-okonchatelno-reshenie-za-izgrazhdane-na-AEC-Belene-5905
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.