Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Най-известният DJ в света прави за пръв път концерт в България
Автор: Екип Plovdiv24.bg 19:01 / 07.04.2005Коментари ()3266
©
След поредицата от клубни изяви напоследък на известни и почти неизвестни DJ, за първи път в България концерт най-големият в момента DJ в света – TIESTO. Събитието ще се сътои на 24 май в зала Фестивална (София).
Авторитетното списание “DJ Magazine” за трета поредна година обяви TIESTO за най-добър DJ в света, а вярната му публика го награди за легендарните шест часови сетове и създаде митичен статус на един от най-изтъкнатите и обичани артисти.
Миналата година, той бе атракцията на официалната церемония по откриването на Олимпийските игри в Атина. TIESTO направи феноменален 90 минутен сет пред 70 000 души на стадиона и милиони телевизионни зрители.
TIESTO е роден в Бреда, Холандия, на 17 Януари 1969. Започва кариерата си изяви в местните клубове. След като става най-известният DJ в родината си, решава да създаде собствена музикална компания. Започва да свири в различни точки на света в продължение на три години. Прави дебют в САЩ, където издава албум с ремикси, в който е включено и епичното 11 минутно парче “Silence” със Сара Маклаклан. Парчето остава четири поредни седмици в Топ 10 на Великобритания и е в постоянната плейлиста на клубовете от двете страни на океана, достига №3 в класацията на Билборд и е признато за най-влиятелното парче на модерната денс сцена. През ноември 2001 излиза “In My memory”, първият албум, в който миксира оригинални композиции, утвърдени като клубни химни.
Той е един от малкото DJ, които успяват да напълнят футболен стадион: събитието е в Арнхайм – 1 диджей, 2 грамофона, повече от 25 000 зрители, 8 часа истински клубен саунд от световна величина. Мегахитът му “Traffic”, включен в компилацията “DJ Zone” (Magic Records/Вирджиния Рекърдс) се нарежда сред най-излъчваните в световните радиостанции, застава на челни позиции в музикалните класации в целия свят и продължава да е сред най-пусканите хитове и днес.
През миналата година, TIESTO печели почти всички награди за денс музика, които съществуват и покори отново върха на „DJ Мagazine”.
Наскоро TIESTO беше награден от датската кралица с орден, даван веднъж в годината за особено големи заслуги. Той е първият DJ, удостоен с този орден, за изключителния си принос за развитието на денс музиката.
В концерта ще участват някои от най-известните български DJ, а така също и изключителният хор от 32 деца – “Деца Орфееви” от град Котел, с които ТIESTO е осъществил няколко записи и концерти в Европа. Билетите ще се продават от 18 април и са с цени от 20 до 30 лева и са разпределени на квоти, в зависимост от времето за предварителна продажба.
Информацията е предоставена от Вирджиния Рекърдс.


Още новини от Любопитни новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/interesno/Nai-izvestniyat-DJ-v-sveta-pravi-za-pruv-put-koncert-v-Bulgariya-5914
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.