Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
"Жълт" код предупреждава Пловдив за обилни дъждове от довечера
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:15 / 25.11.2015Коментари ()6687
© Plovdiv24.bg
Значителни количества валежи от дъжд и усилване на вятъра се очакват утре. Заради влошаването на времето е обявен "жълт" код за цялата страна.

Между 20 и 30 л/кв.м се очакват през нощта на 25-ти срещу 26-ти ноември и преди обяд на 26-ти ноември в Пловдив и областта, предупреждават метеоролозите.

През нощта ще се задържи облачно и на много места ще превалява дъжд. По-интензивни ще са валежите в Южна България. Ще духа слаб изток-североизточен вятър, който до сутринта в Източна България ще се усили. Минималните температури ще са от 2° в северозападните, до 10° в югоизточните райони. 

Утре отново ще е дъждовно, но валежите от югозапад ще започнат да спират, най-късно вечерта в Североизточна България. Над южните райони ще има временни разкъсвания на облачността, но привечер на места там отново ще превали. 

Ще духа умерен, в Източна България и временно силен източен вятър, който постепенно ще отслабне и ще се ориентира от северозапад. Максималните температури ще са в широки граници: от 3°-4° в северозападните, до 16°-17° в югоизточните райони.

Атмосферното налягане е по-ниско от средното за ноември и с преминаването на средиземноморски циклон ще продължи да се понижава.

Над планините ще е облачно, по билата мъгливо. Преваляванията от юг на север ще са в процес на спиране. На височина над 2000 метра, а в Западна Стара планина и в ниските планински райони валежите ще са от сняг. 

Вятърът ще е предимно от запад-югозапад - умерен, по върховете и силен. Вечерта ще се ориентира от северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е 4°, на 2000 метра - около 0°.

Над Черноморието ще бъде предимно облачно. Ще има валежи от дъжд, по-значителни ще са количествата по северното крайбрежие. Временни разкъсвания на облачността ще има над южните райони. 

Вятърът преди и около обяд ще бъде умерен и силен от изток-североизток, в следобедните часове ще отслабне. Максимална температура на въздуха - от 13° до 16 °, тази на морската вода е 13-14°, вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

Дъжд ще вали навсякъде, като само в Североизточна България ще духа силен вятър. В планинските райони на северозападната част на страната /Западен Предбалкан/ дъждът ще премине в сняг.



Още новини от Национални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgaria/Zhult-kod-preduprezhdava-Plovdiv-za-obilni-duzhdove-ot-dovechera-599424
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.