Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Българските представителства в САЩ са получили потвърждение за обвиненията срещу Дионисиев
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:19 / 15.04.2005Коментари ()792
©
Българското посолство във Вашингтон и генералното консулство на България в Ню Йорк са получили официално потвърждение за повдигнатите обвинения срещу задържания вчера в САЩ българин Людмил Дионисиев, съобщиха от МВнР. Дионисиев е задържан вчера в 6.15 ч. в къщата си в Тексас. На 18 април българинът трябва да се яви пред Федералния съд в Ню Йорк. Срещу него са повдигнати обвинения за измама, участие в забранени транзакции, нарушаване на ембаргото срещу Ирак и даване на подкупи на режима на Саддам Хюсеин. Случаят е поет от федералния прокурор на Ню Йорк Дейвид Кели. Обвиняемият има осигурена адвокатска защита, уточниха от МВнР. Вчера американските власти задържаха в Хюстън Дионисиев, който е с постоянно местожителство в САЩ, и ръководителя на компанията Бейойл, за която той работел, Дейвид Чалмърс. САЩ обявиха, че ще поискат от Великобритания да арестува и екстрадира третия съдружник във фирмата - британеца Джон Ървинг. Прокуратурата е предявила обвинения и срещу южнокорейския гражданин Тонсун Парк, за когото се твърди, че е приел от иракското правителство милиони долари, докато е работел в САЩ като посредник на Багдад.
Всеки един от обвинените може да получи присъда от 62 години лишаване от свобода и глоба в размер на 1 млн. долара, ако бъде призната вината му.


Още новини от Международни новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/mejdunarodni/Bulgarskite-predstavitelstva-v-SASht-sa-poluchili-potvurzhdenie-za-obvineniyata-sreshtu-Dionisiev-6133
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.