Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Разстреляният от хеликоптера е българин, потвърдиха от ''Хели еър''
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:12 / 23.04.2005Коментари ()3576
©
От авиокомпания "Хели еър" потвърдиха, че разстреляният мъж от видеозаписа, разпространен по интернет, е командирът на хеликоптера Любомир Костов.

Припомняме, че във видеозапис, разпространен в Интернет, екстремистката организация "Ислямска армия в Ирак" , която се призна за виновна за свалянето на хеликоптера на българската компания "Хели ер", показа как е убила последният оцелял на борда. Записът е с продължителност около 3 минути и на него се виждат отломките на хеликоптера и един ранен казва на английски: "счупен е", имайки предвид може би крака си. След малко се чува изстрел, той е доубит и се чуват думите: "Аллах е велик".
Двамата пилоти - Любомир Костов и Георги Найденов са едни от най-подготвените и квалифицирани вертолетни български летци, коментират техни колеги. 42-годишният пилот Любомир Костов е роден в Кюстендил и е завършил първия специализиран вертолетен випуск във ВНВВУ "Г. Бенковски"
©
Разстреляният на видеозаписа пилот
в Долна Митрополия през 1983 г. за целите на гражданската авиация. Има над 6 000 летателни часа. Другият пилот Георги Найденов и бордният инженер Стоян Анчев са от Пловдив. 53-годишният Найденов е с много по-голям опит от колегата си Костов. Той има 10 хиляди летателни часа. Завършил е в Долна Митрополия, след което е служил в армията и в Специализирания отряд за извършване на авиационни услуги от въздуха с вертолети. Анчев работи от 20 години в авиацията.


Още новини от Национални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgaria/Razstrelyaniyat-ot-helikoptera-e-bulgarin-potvurdiha-ot-Heli-eur-6363
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.