Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Семействата на двамата пилоти от Пловдив са в шок от случилото се в Ирак
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:26 / 23.04.2005Коментари ()1281
©
И двамата пловдивски пилоти, чийто хеликпотер беше взривен вчера в Ирак, са изключителни професиналисти, разказаха техни близки. Семействата на Георги Найденов и на Стоян Анчев са в шок и отказаха да бъдат снимани. 16 години от живота на Георги Найденов са минали на военното летище в Крумово. Там е работел с един от най-близките си приятели – подполковникът от резерва Красимир Цеков. Той още пази в семейния си албум снимки, на които са с Георги. Двамата са завършили заедно военното училище. Веднага след дипломирането си, Найденов започнал да лети на хеликоптер МИ-2. По-късно минал на МИ-8 и МИ-17.
Пенсионирал се през 1992 година като ръководител полети на летище Крумово. Веднага след това започнал работа в “Хели Еър”. Бил е шеф-пилот на фирмата. Летял е редовно до Малдивите, Малта. Красимир Цеков отхвърля подозренията на канадските експерти за причината хеликоптера да се разбие в Ирак: “Аз мога да им кажа, че той не може да предизвика катастрофа поради негови причини. Ако не е свален, значи е имало технически причини, но не вярвам да е имало технически причини. Беше перфектен. Той гореше в тази работа – в авиацият
©
а”.
Моля ви, уважете болката ни и не ни снимайте – каза съпругата на загиналия бордови инженер Стоян Анчев. От 22-годишен той е работел само в “Хели Еър”. Това искал през целия си живот и се е чувствал реализиран, разказа Диана Анчева, която е в шок от случилото се. Съседите на Стоян също не могат да повярват, че той наистина е загинал. “Каза: Аз пак тръгвам на път. За Нова година ли ще е бил тук..., не знам. Не мога да кажа. Аз излизам от вкъщи и той излиза... и край” - това е бил последният поздрав, който Димитринка Кацова помни. Информацията е на БНТ.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Semeistvata-na-dvamata-piloti-ot-Plovdiv-sa-v-shok-ot-sluchiloto-se-v-Irak-6364
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.