Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Ужасяваща железопътна катастрофа в Япония продължава да взема жертви
Автор: Екип Plovdiv24.bg 18:18 / 25.04.2005Коментари ()806
©
През целия ден в град Амагазаки близо до Осака, Япония, продължават да вадят тела на загинали и ранени хора от останките на дерайлирал влак. Ужасяващата катастрофа е отнела поне 52 живота, близо 250 са тежко ранените. Инцидентът е станал рано тази сутрин. Четири вагона на влака са дерайлирали и са се блъснали в отсрещната жилищна сграда. Първият вагон буквално се е врязал в първия етаж, където за щастие, няма жилищни помещения. Достъпът до него е изключително труден и спасителните отряди не могат да кажат колко още са жертвите вътре. По първоначални данни инцидентът е станал заради преминаваща кола, но по-късно тази информация беше отречена от японската полиция. Окончателна версия за причините за случилото се все още няма, но според някои източници, свидетели са съобщили, че влакът е пътувал по-бързо от обикновено.
Инцидентите с влакове са изключителна рядкост в Япония. Последната по-голяма железопътна катастрофа в страната от 40 години насам е била миналата година заради земетресение.


Още новини от Международни новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/mejdunarodni/Uzhasyavashta-zhelezoputna-katastrofa-v-Yaponiya-produlzhava-da-vzema-zhertvi-6433
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.