Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Инициатива ''Цветове на надеждата'' стартира в Пловдивския онкологичен диспансер
Автор: Екип Plovdiv24.bg 19:19 / 02.05.2005Коментари ()1348
Социална инициатива "Цветове на надеждата" за облагородяване на интериора и екстериора в онкологичните лечебни заведения с цел създаване на по-уютна и по-ведра и по-цветна среда за хората с онкологични заболявания стартира фармацевтичната компания "Рош България", съобщиха за "Пловдив24" организаторите. Първият диспансер, в който стартира инициативата "Цветове на Надеждата” е този в Пловдив – най-големият в Южна България. Работата в него бе насочена главно към облагородяване на зеленото пространство в двора на диспансера. Основната идея е да се създаде и поддържа хармонична и красива среда за болните и медицинския персонал, с повече цветове и зеленина и възможност за отмора в красиво и чисто парково място, съобщават от компанията. Над 200 кубика изсъхнала растителност, дънери и бурени са събрани и извозени от района на диспансера. Голяма част от тревната площ ще бъде изцяло подновена, а останалата - почистена и окосена. Засадени са над 70 дръвчета – иглолистни (ела, смърч, туя) и широколистни (липа, явор, чинар) и около 1000 бр. цъфтящи, пълзящи вечнозелени и увивни храсти (дрян, спиреа, форзиция, лоницера, котонеастер, хвойна, юка, ампелопсис, японска лоницера и др.). Ръждясалата и изпочупена на места ограда (над 500 м.) е ремонтирана и ще бъде боядисана изцяло в свежи цветове, а в двора на диспансера ще бъдат поставени 15 нови пейки, около които ще се оформят уютни места за почивка и отмора.
Управителят на пловдивския онкологичен диспансер д-р Георги Райчев и целият медицински персонал на лечебното заведение дадоха своята подкрепа за реализацията на идеята. Освен, че инициира и финансира проекта, екипът на "Рош България” лично ще се включи в ремонтните дейности. Пълният състав на компанията ще пристигне в Пловдив и начело с управителя Николай Хаджидончев ще вземе участие в боядисването на оградата на диспансера. Той и кметът на община Пловдив д-р Иван Чомаков ще засадят дръвче и ще открият официално символичен "Кът на Надеждата” в двора на лечебното заведение. Живи цветя и свежи зелени растения ще дарят служителите на компанията за стаите в диспансера, а във фоайето му ще бъдат изложени репродукции на най-добрите творби от миналогодишния национален конкурс "Образи на Надеждата”, организиран в подкрепа на хората, страдащи от онкологични заболявания.
На официалното събитие ще присъства и най-изявеният български специалист по онкология – проф. Иван Черноземски.
Събитието по обявяването на инициативата "Цветове на Надеждата” ще се състои от 13.30 ч. в сряда (4 май) в двора на Областен диспансер за онкологични заболявания в Пловдив (ул. "Ал.Стамболийски" 2 А).


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Iniciativa-Cvetove-na-nadezhdata-startira-v-Plovdivskiya-onkologichen-dispanser-6609
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.