Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Набират средства за възстановяване на чешмите в Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:30 / 26.11.2008Коментари ()867
© Plovdiv24.bg
Благотворителен бал под надслов "Водата е живот" организира на 12 декември пловдивския клуб на "Сороптимист Интернeшънъл", съобщи неговият президент доц. д-р Диляна Вичева - специалист в Клиниката "Уши, нос, гърло" на УМБАЛ "Свети Георги". Събраните средства ще се използват за възстановяване и реконструкция  на питейните чешми в град Пловдив и областта, добави тя.

Благотворителният бал ще се открие в 19.30 часа в ресторант "Амбасадор" на хотел Тримонциум, като в музикалната програма са включени изпълнения на звездите от Music Idol - Тома Здравков и Мария Илиева, пловдивският струнен квартет "Интро" и младото дарование Стефани, съобщиха организаторите. Според тях кампанията "Водата е живот" е стартирала в началото на 2008 г., като с набраните средства досега е възстановена чешмата по пътя за Асеновата крепост.

"Сороптимист Интернeшънъл" е най-голямата международна женска организация, която има изградена мрежа от поддръжници в над 120 страни. Освен, че е представена в УНИЦЕФ, организацията има и консултативен статут в ЮНЕСКО и ООН.

Идеята за "сороптимизма" се заражда в началото на миналия век в Америка, когато много жени избират да се реализират в типично мъжки професии, заемат стратегически позиции в обществения живот и бизнеса и демонстрират висок професионализъм. През 1921 г. те решават да създадат асоциация, която да е в помощ на обществото. Три години по-късно се основава и първият им клуб в Европа - в Париж той е представен от д-р Сюзан Ноел, пластичен хирург.

В България "Сороптимист Интернeшънъл"съществува от 15 години. Проектите на Пловдивския им клуб са насочени основно към подпомагане на болници, училища, детски градини и домове за сираци. Със средства и апаратура са подпомогнати Клиниката по детска хирургия и Клиниката по педиатрия към УМБАЛ  "Свети Георги" в Пловдив. Закупили сме рехабилитационни уреди за център "Каритас" за децата с церебрална парализа, даряваме храни и играчки на детски градини и домове за сираци, работим и по проект за борба с наркоманиите, подчерта доц. Вичева.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Nabirat-sredstva-za-vuzstanovyavane-na-cheshmite-v-Plovdiv-67530
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.