Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Парламентът ратифицира договора за присъединяване към ЕС
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:32 / 11.05.2005Коментари ()907
©
Парламентът ратифицира Договора за присъединяване на България към Европейския съюз. 231 народни представители гласуваха “за”, един беше "против", а двама се въздържаха.
В своето слово от трибуната на Народното събрание премиерът Симеон Сакскобургготски изтъкна колко е важно политическите сили да бъдат сплотени около крайната цел - пълноправното ни членство в ЕС. Намираме се в етап, в който всичко зависи от самите нас, от нашите усилия и воля за успех и затова трябва да посветим оставащото време до 2007 г. само на едно - продължаване на започнатите реформи, подчерта министър-председателят.
Вие знаете, че винаги съм поставял националните приоритети над всичко и затова искам от тази трибуна да благодаря на онези, които осъзнаха исторически важния момент за Родината ни и поставиха нейното бъдеще по-високо от партийния си интерес. В многобройните страници на Договора има не само цифри и факти, а преди всичко там са резултатите от упорития труд на експерти, дипломати, институции, на много хора и те представляват защитеният национален интерес и ключът към модерното ни европейско бъдеще, каза премиерът.
Министър-председателят изтъкна, че по пътя към този тържествен момент ние показахме на нашите европейски партньори, но най-вече на себе си, че можем да успяваме и че България е държава, изградена върху европейските принципи и стандарти. Постигнатото трябва да ни дава самочувствие и да ни мотивира още по-силно да продължим работата си, добави той.
Премиерът Симеон Сакскобургготски призова депутатите всички да работят заедно за доброто на България. Той изтъкна, че нашите сънародници очакват от политиците именно това, а не разединение и пренасяне на вътрешната предизборна и политическа надпревара извън пределите на страната и в ущърб на националния ни интерес.
Министър –председателят отново припомни, че България е в светлината на прожекторите и е наблюдавана от всички европейски институции, каквито са правилата за страните-кандидатки. Наша е отговорността обаче какъв образ си изграждаме сред останалите държави и аз искрено вярвам, че преодолените трудности и постигнатите успехи още повече ще ни сплотят да работим за изграждането на модерна и просперираща България, изтъкна в края на словото си премиерът Симеон Сакскобургготски.


Още новини от Национални новини:
Празник е
08:02 / 02.10.2024

https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgaria/Parlamentut-ratificira-dogovora-za-prisuedinyavane-kum-ES-6846
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.