Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Офицер сам изработи две кучешки колибки и ги подари на приют за четириноги
Автор: Екип Plovdiv24.bg 08:59 / 26.01.2017Коментари ()2342
© 24 часа
Офицерът от Шумен, от военното формирование 34200, капитан Анатоли Йосифов саморъчно изработи две кучешки колибки, и ги подари на приюта за бездомни четириноги край града, пише "24 часа". Идеята за конструкцията дала редник Жени Стефанова, а капитанът сам ги измайсторил от подръчни материали. Още една е почти готова и тя е предназначена за питомците на шуменския приют. 

Доброволци от същото формирование преди дни занесоха гранули в приюта, събират и още пари, за да дарят още храна. Както вече писахме в най-дълбоките преспи, затрупали града, трима военни от същото поделение през обедната почивка се появиха в приюта, въоръжени с гребла за сняг, за да ринат. Но се оказа, че питомците в шуменския приют не бедстват под снега, а служителите са били почистили 30-те дворчета на четириногите. 

"Само преди три - четири дни в общинския приют край Шумен с Немска кастрационен център, докараха и други 12 новички дървени колибки, изработени във Варна, по 160 лв едната. Очаква се да пристигнат още 18, поръчани са общо 30 къщички", съобщи управителката на приюта Дария Георгиева.

"С офицерското дарение стават 33. "Няма да откажем и на други доброволци", шегува се Георгиева.

30-те нови къщички са направени от здрав материали и метален обков по чертеж от спонсорите от Германия, немското сдружение. "Grund zur Hoffnung". В приюта в момента са настанени 450 четириноги, за най-малките има и хале, което се отоплява с парно на дърва. Годишно между 80 и 120 от питомците на шуменския приют се осиновяват в Германия.



Още новини от Национални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgaria/Oficer-sam-izraboti-dve-kucheshki-kolibki-i-gi-podari-na-priyut-za-chetirinogi-700258
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.