Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Президентът оценява решението на Върховния съд в Либия като обнадеждаваща новина
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:11 / 31.05.2005Коментари ()1544
©
Днес Върховният касационен съд на Великата Социалистическа Народна Либийска Арабска Джамахирия обяви решението си да отложи произнасянето си по делото на петте осъдени български медицински сестри за 15-ти ноември.
Президентът оценява това решение като обнадеждаваща новина и изразява надежда, че това открива пътя към пълно изясняване на истината за трагедията и справедливо решаване на случая с нашите сънародници, в чиято невинност сме убедени. Той очаква, че един цялостен и безпристрастен поглед върху обстоятелствата по делото ще доведе до преразглеждане на присъдата и бързо завръщане на нашите медици в България, съобщи прессекретариата на Президенството.
Президентът ще продължи усилията си за осигуряване на скорошен и справедлив завършек на този мъчителен процес. Още в близките дни ще се проведат консултации с компетентните български инстанции за набелязване на по-нататъшни действия.
Държавният глава потвърждава своята и на целия български народ съпричастност към пострадалите деца и техните семейства и готовност за участие в усилията за облекчаване на техните страдания както в двустранен, така и в международен план.
Президентът е убеден, че за постигането на взаимноприемливи решения може да помогне новият климат на доверие, както между официалните власти, така и със семействата на пострадалите, очертал се при неотдавнашното му посещение в Либия. Той потвърждава желанието си за продължаване на диалога за набелязване и осъществяване на взаимни мерки за решаване на конкретните проблеми, както и за развитие на двустранните отношения като цяло.


Още новини от Национални новини:
Празник е
08:02 / 02.10.2024

https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgaria/Prezidentut-ocenyava-reshenieto-na-Vurhovniya-sud-v-Libiya-kato-obnadezhdavashta-novina-7444
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.