Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
85 млн. евро ще получим от ЕС за спирането на I-IV блок от АЕЦ “Козлодуй”
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:30 / 09.06.2005Коментари ()1174
©
85 млн. евро безвъзмездно ще получи страната ни от Европейския съюз за дейностите по извеждането от експлоатация на I-IV блок от АЕЦ “Козлодуй”. Това предвижда одобреният финансов меморандум между правителството и Европейската комисия по “Специална програма ФАР 2004 за подкрепа на извеждането от експлоатация на блокове в АЕЦ “Козлодуй” и последващи мерки в енергийния сектор в България”.
С подписването на документа страната ни ще получи помощ за осъществяване на дейностите около извеждането от експлоатация на I-IV блок от атомната електроцентрала, в съответствие със западноевропейските подходи при спирането на мощности. Ще се подпомогне преструктурирането, обновяването и модернизацията на енергийното производство.
Средствата ще се разходват съгласно Рамковото споразумение между България и Европейската банка за възстановяване и развитие от 2001 г. Оперативното управление ще се осъществява след съгласуване между финансовата институция и Министерството на енергетиката и енергийните ресурси.
Министерският съвет упълномощи министъра на финансите да подпише финансовия меморандум в качеството му на Национален координатор на помощта.


Още новини от Национални новини:
Празник е
08:02 / 02.10.2024

https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgaria/85-mln-evro-shte-poluchim-ot-ES-za-spiraneto-na-I-IV-blok-ot-AEC-Kozlodui-7668
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.