Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
461 са избирателните секции в Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:46 / 23.06.2005Коментари ()1391
Пловдивчани ще гласуват в общо 461 секции (поради липса на гласоподаватели 1 до 3 от специализираните секции може да бъдат закрити), като такива са сформирани също в лечебните заведения, домове за стари хора и др, както и в местата за задържане под стража.
Секционните избирателни комисии се състоят от 9 души (с
изключение на специализираните секции, които се състоят от 7 души), като квотното разпределение съгласно парламентарното представителство е - НДСВ – 3; КБ – 2; ДСБ – 1; ДПС – 1; СДС – 1; НВ – 0,5; - НС-БЗНС, ДП и група народни представители – 0,5.
В Пловдив са издадени 1499 бр. удостоверения за гласуване на друго място и 2145 удостоверения за гласуване по настоящ адрес (който е извън Пловдив). Има заявени 485 граждани с постоянен адрес извън Пловдив, които желаят да гласуват по настоящия си адрес в Пловдив.
РИК вече работи в сградата на Младежки дом “Спектър”. Телефоните за връзка с тях са 628024 и т/ф 633680. Днес предстои настаняването на фирмата-преброител в сградата на Младежки дом “Спектър”.
Подготвени са сградите и помещенията, в които ще бъдат избирателните секции, оборудвани са с нужните технически материали и изборни книжа. Те ще са на разположение на СИК от 09.00 ч. на 24 юни до приключване на изборния ден и дейността на комисиите. Определени са дежурни длъжностни лица за периода от 08.00 ч. на 24 юни до приключване на дейността на СИК за осигуряване достъп до помещенията, почистването им и опазване на инвентара.
Съгласно заповед на Кмета д-р Иван Чомаков за гарантиране на обществения ред в деня на изборите районните кметства, съвместно с РЗ “Полиция” и РПУ съблюдават за опазване на обществения ред и спазване на законите. Въведена е забрана за продажба и сервиране на спиртни напитки в заведенията за обществено хранене и др. обществени места, с изключение на тези, в които се провеждат сватбени и семейни тържества, за периода от 20.00 ч. на 24 юни до 08.00 ч. на 26 юни. Преустановено е издаването на разрешения за масови прояви в предизборния и в изборния ден. Разпоредено е на администрацията, РДВР, службите по електрозахранване, далекосъобщения, градски транспорт и противопожарна и аварийна безопасност да създадат организация за нормални условия в предизборния и в изборния ден.
В изборния ден в местната администрация ще работи Комисията по подготовка на изборния процес. Ще се приема информация за стартирането и редовния ход в работата на секционните комисии, снабдяване с книжа и материали, охрана на помещенията.
В 30-дневен срок след изборния ден партиите и коалициите, участници в изборите, са задължени да премахнат агитационните си материали от местата, където те са разлепени.


Още новини от Избори 2005:

https://www.plovdiv24.bg/novini/izbori2005/461-sa-izbiratelnite-sekcii-v-Plovdiv-8013
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.