Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Два нови проекта се откриват днес в баня "Старинна"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:07 / 23.06.2005Коментари ()2077
©
на снимката: Рене Беекман
Сдружение "Изкуство днес" ще открие два нови проекта
в Център за съвременно изкуство – Пловдив, баня „Старинна“
на днес от 18.00ч. Това са "Технология и театър"
и "Highly Technical" - две презентации на Рене Беекман, Холандия/България. Входът е безплатен.
Рене Беекман (Холандия/България), който в момента е гостуващ артист в Резидентната програма на сдружение „Изкуство днес”, ще направи две презентации в Център за съвременно изкуство – Пловдив, баня „Старинна“. Първата презентация ще бъде фокусирана върху ролята на видео и дигиталните технологии в театъра. Той ще дискутира мястото и значението на тези технологии в съвременния театър, важността им за пиесите, в които са използвани. Ще бъдат показани примери от неговата работа в България и чужбина. Втората презентация засяга техническото развитие на два проекта, в които Рене Беекман е взел участие; театралната постановка „Господин Ибрахим и цветята на корана”, представена в Народен Театър „Иван Вазов” София и софтуеърният емулатор на 6 Channel Colorizer/Mixer, който Дейвид Джоунс е създал в началото на 70-те в Експериментален Телевизионен Център в САЩ. Тази презентация ще бъде високо технологична.
Презентациите са насочени едновременно към ученици,студенти и професионални артисти, сценографи, актьори, танцьори и музиканти, които биха желали да работят интердисциплинарно, а също е и за технически ориентирани хора, които биха желали да се развиват в областта на изкуството. Презентациите ще са на достатъчно достъпен език и за широката публика.
Рене Беекман е четвъртия по ред участник в резидентната програма на сдружение „Изкуство днес”. Програмата стартира през 2004г. В нея могат да участват български и чуждестранни артисти, които осъществяват свои артистични проекти в Мултимедийната лаборатория на сдружението, наречена „Art Today Lab”. Програмата и оборудваната Лаборатория дават възможност за създаване на произведения в областта на електронните форми: инсталация, видео арт, 2D и 3D, звук, нет арт. Участниците биват избирани след конкурс, в който те представят своите проекти.
Програмата се осъществява с финансовата подкрепа на Швейцарската културна програма в България и с подкрепата на Община Пловдив и Областна Управа, гр. Пловдив.


Още новини от Любопитни новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/interesno/Dva-novi-proekta-se-otkrivat-dnes-v-banya-Starinna-8018
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.