Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Конспирация в Общинския съвет е невъзможна
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:14 / 11.03.2009Коментари ()2893
© Plovdiv24.bg
Представители на сектор БОП още сутринта са се срещнали с председателя на общинския съвет Илко Илиев, за да поискат документите по случая, свързан с обвинението в опит за измама, предявено снощи към шефа на ГРАО Василка Костова и личния шофьор на кмета Саркис Москофян, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Илиев вече е бил готов и им е предал цялата документация. Копие от всички документи даде и на журналистите по време на състоялия се днес брифинг.

Става въпрос за внесено от заместник-кмета по общинската собственост Петко Атанасов на 18 ноември м. г. предложение за прекратяване на съсобственост чрез замяна на недвижим имот - частна общинска собственост, намиращ се на ул. "Георги Гешанов" 20 А, срещу недвижим имот на ул. "Георги Гешанов" 20, собственост на частни лица, за което самите те са имали искане още от 2006 г. С резолюция от 19 ноември Илиев е изпратил предложението в комисиите по общинската собственост, по финанси и бюджет, по градоустройство и архитектура, както и в правната комисия, където до 26 ноември е било разгледано. Становището на всички комисии единодушно - без въздържали се и особено мнение, било влизането на сесия. Последвало изпращането на преписката в Районна прокуратура, откъдето положителният отговор постъпил на 5 декември. Общинският съвет приел предложението на състоялата се на 18 декември сесия. Нямало никакви изказвания. От гласувалите 30 общински съветници 29 били "за": ГЕРБ - 10, ВМРО - 8, БСП - 3, Атака - 5. Решението подкрепили и нечленуващите в група Антони Запрянов, Георги Титюков и Любозар Фратев. Единствено "въздържал се" гласувала Павлина Кацарова от ГЕРБ.

"Предложението е било законосъобразно. Почти всички общински съветници са го подкрепили, така че не може да подозираме конспирация в общински съвет. Ако е имало такава, то тя би трябвало да е всеобхватна", коментира Илиев. Той съобщи, че разследващите органи ще водят разговори с всички, които имат нещо общо с тази преписка - отдел "Общинска собственост", общинските съветници, които са я гледали по комисии, а най-вероятно и общинските съветници, които са гласували.

На пресконференция по-рано говорителят на Окръжна прокуратура Даниела Начева съобщи, че никой не оспорва решението на общинския съвет, а задкулисието около него, чиито действащи лица са обвинените в опит за измама.


Още по темата: общо новини по темата: 33
15.06.2015 »
09.12.2010 »
04.05.2010 »
03.05.2010 »
29.01.2010 »
16.12.2009 »
предишна страница [ 1/6 ] следващата страница

Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Konspiraciya-v-Obshtinskiya-suvet-e-nevuzmozhna-80837
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.