Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Маратон на водката в Русия - победителят почина
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:58 / 26.06.2005Коментари ()1726
©
Съдът в югозападния руски град Волгодонск реши да повдигне обвинение за непредумишлено убийство срещу организаторите на "Маратон на водката", победителят в който почина, а 5 негови конкуренти са приети в реанимация.
Участниците в състезанието Vodka Open, което бе организирано миналия уикенд в местна питиепродавница, бяха поканени да се надпиват с половин-литрови бутилки от националната руска напитка. Също в духа на руската традиция, те получиха и мезе - колбас, черен хляб и горчица.

Победителят обаче почина преди да успее да получи наградата си от 10 бутилки водка, съобщава АП, като се позова на руската осведомителна агенция ИТАР-ТАСС.

Прокурорът Роман Попов уточнява, че състезанието е продължило между 30 и 40 минути, за което време победителят е изпил три половинлитрови бутилки водка, след което бил откаран с такси до дома си, където след 20 минути починал.

Организаторите на състезанието ще бъдат преследвани от правосъдието, а срещу управителя на магазина ще бъде повдигнато обвинение за непридумишлено убийство.

Информацията е на sportni.bg.


Още новини от Любопитни новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/interesno/Maraton-na-vodkata-v-Rusiya-pobeditelyat-pochina-8098
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.