Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Младежки съвет Тракия ще зарадва сирачета
Автор: Екип Plovdiv24.bg 18:48 / 12.03.2009Коментари ()1465
©
Стотици торбички с играчки и книжки събраха момичетата и момчетата от Младежки съвет район Тракия по време на благотворителната акция "Подари играчка, книга и усмивка". Акцията започна на 25 февруари и обхвана всички училища в район "Тракия". Членовете на Младежкия съвет сами организираха със съдействието на директорите и педагогическите съветници приемането на даренията, сами минаха по класове и родителски срещи, за да разгласят за акцията. В много от торбичките освен играчки и книжки имаше и мартенички и картички с послания от децата дарители.

Утре, 13 март, в 13:30 ч. момичетата и момчетата от Младежки съвет район Тракия ще занесат част от събраните неща в Дома за деца без родителски грижи "Мария Луиза". Днес повече от час всички избираха и разпределяха в огромни кашони играчките и книжките и споделяха, че искат не просто да занесат даренията, но и да останат да поиграят с малките възпитаници на дома, да им почетат от книжките и да се порадват заедно на новите играчки.

Заедно с членовете на Младежки съвет Тракия в "Мария Луиза" ще дойде и кметът на район "Тракия" инж. Гиньо Матев, който подкрепи благотворителната акция на младежите още от самото начало. Той е приготвил за децата от "Мария Луиза" лакомства.

Останалите играчки и книги ще бъдат раздадени със съдействието на "Движение на българските майки" и с ръководствата на тракийските училища на деца на самотни родители и деца от социално слаби семейства.



Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Mladezhki-suvet-Trakiya-shte-zaradva-siracheta-81036
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.