Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Над 10 хиляди души дневно посещават Ритейл Парк Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:18 / 14.03.2009Коментари ()4163
Първият търговски парк в България - Ритейл Парк Пловдив - беше открит днес с официална церемония и празничен концерт на Анелия. С вложените в изграждането му 21 милиона евро търговският парк се нарежда сред най-големите инвестиции в община Пловдив. Той е разположен на разгърната застроена площ от 26 400 кв.м., като обединява две сгради и паркинг за 450 автомобила. Инвеститор е Лендмарк, проектът на Сграда 2 е дело на арх. Илиан Г. Илиев (архитектурно студио "Планинг"), главен изпълнител е пловдивската строителна компания "Арнаудов", а независимият строителен надзор е изпълнен от Консултантска Инженерингова Група. Таня Косева-Бошова, изпълнителен директор на Лендмарк, и Александър Константинов, зам. кмет на град Пловдив, откриха тотема на Ритейл Парк Пловдив - колона с имената на всички магазини в търговския парк - и така отбелязаха неговия официален старт.

Проектът успя да привлече за първи път в България хипермаркета bauMax, немските компании Deichmann - най-голямата верига за търговия с обувки в Европа - и dm, специализирана в дрогерийните стоки. На територията на парка отвориха врати Euroland и Вис Виталис, специализирана борса за детските стоки. Магазини в парка имат популярната гръцка компания за производство и търговия с облекла и обувки Sprider, най-голямата компания за търговия със спортни стоки на българския пазар Sport Depot, веригата магазини за битова електроника, офис оборудване и телекомуникационни продукти Техномаркет. За първи път в Пловдив свой обект в парка откри водещата верига за търговия с хранителни стоки Пикадили. В скоро време предстои откриване на заведение от популярната верига за бързо хранене Happy Bar&Grill, както и на шоу-рум на Martineli.
 
"За нас като инвеститор е радостен фактът, че концепцията на търговския парк, която се реализира за първи път в България, привлече авторитетни търговски марки и многобройни клиенти. Средно на ден в Ритейл Парк Пловдив пазаруват между 10 и 15 хил. души. Амбицията ни е да създадем повече и по-добри възможности за пазаруване и развлечение, по-високо качество на живот и да допринесем за развитието на бизнес средата в града и региона", коментира Таня Косева-Бошова. Тя връчи дарение в размер на 5000 лв. на община Пловдив. Със средствата ще бъдат реновирани спирките на градския транспорт в района на търговския парк.

За периода на официалното откриване магазините в Ритейл Парк Пловдив са подготвили специални промоции и отстъпки. Клиентите на парка ще могат да се възползват от 30-процентното намаление в Sprider на 14 и 15 март; от специалните промоции на месни продукти в супермаркет Пикадили в периода 12 - 18 март; както и от преференциалните цени в останалите търговски вериги в парка.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Nad-10-hilyadi-dushi-dnevno-poseshtavat-Riteil-Park-Plovdiv-81296
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.