Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Откриват учебна площадка по безопасност на движението в Куклен
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:48 / 17.03.2009Коментари ()1159
© Plovdiv24.bg
Учебна площадка по безопасност на движението ще бъде открита в четвъртък от 11.00 ч. в двора на СОУ "Отец Паисий" в Куклен. Съоръжението представлява макет на улична инфраструктура в града и разполага с 4 улици, кръгово движение, паркинг и пешеходни пътеки. Площадката е оборудвана с 30 пътни знаци, 4 светофара с различни системи за работа и хоризонтална маркировка.

С реализацията на проекта, училищното ръководство се надява в една безопасна среда да повиши ефективността на обучението по Безопасност на движението. Практическото използване на новата придобивка включва формиране чрез игрови метод на умения като разпознаване на пътните знаци, разпознаване на основните видове елементи на различните кръстовища и прилагане на правилата за безопасно пресичане на регулирани и нерегулирани кръстовища.

Площадката, чиято стойност възлиза на 30 000 лв., ще бъде открита от кмета на Куклен Димитър Сотиров и изпълнителния директор на КЦМ АД Стоян Пехливанов. Проектът е част от Програмата за партньорство между Община Куклен и КЦМ АД, а неговата реализация бе поверена на строителна фирма "Митев 2001" ЕООД.



Още новини от Регионални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/regionalni/Otkrivat-uchebna-ploshtadka-po-bezopasnost-na-dvizhenieto-v-Kuklen-81670
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.