Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Община Асеновград се включва в туининг проект
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:31 / 22.03.2009Коментари ()1113
Община Асеновград ще се включи в реализирането на туининг проект /побратимяване/ по програма ФАР на Европейския съюз. Проектът се реализира от Министерски съвет на България и Националната школа по администриране на Франция с партньорството на Литва. Община Асеновград е предпочетена от съорганизаторите като община, която е кандидатствала и има спечелени най-много проекти в сферата на образованието. Проектът се финансира от ЕС и е на стойност от 1,65 милиона евро. Реализирането му започна през април 2008 г. и ще продължи 18 месеца.

Основен бенефициент е МС с пилотни институции сред които 7 министерства, ДАНС и Института за публична администрация и административна реформа. На средно ниво участват пет областни администрации и отделни служители от централната, областната и общинска администрация.

Последни проучвания в община Асеновград направи екип на Националната школа по администриране на Франция начело с Домининг Далмас. Неговата задача бе да събере информация и да я анализира за начина и степента на комуникиране на общината с държавни и местни администрации и Регионалния инспекторат на МОН. Според заместник-кмета на Асеновград Адриана Миленова гостите са изразили задоволство от получената подробна информация по отношение на контактите. Тя припомни, че единият от проектите в образованието вече се реализира в две от училищата в града и е на стойност около 4,5 милиона лева.

Туининг проектът допринася за укрепване на капацитета на администрацията на Министерския съвет по отношение на предоставяне на подробни стратегически съвети и оказване на логистична подкрепа в процеса на вземане на решения. Чрез него може да се изгради ефективна система за получаване на обратна връзка от областните администрации за влиянието на националните политики за развитие.

По отношение на резултатите акцентът е поставен върху постигането на динамична координация между структурите на централно и местно ниво. В рамките на проекта служители от администрациите ще бъдат обучени в предоставяне на стратегически съвети по отношение на междусекторните политики.

 



Още новини от Регионални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/regionalni/Obshtina-Asenovgrad-se-vklyuchva-v-tuining-proekt-82436
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.