Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Глобяват "Градски транспорт" с 12 хил. лв за неизпълнени курсове
Автор: Екип Plovdiv24.bg 17:14 / 27.03.2009Коментари ()2232
© Plovdiv24.bg
Фирма "Градски транспорт" е глобена с близо 12 200 лева за неизпълнени курсове през месец февруари. Това съобщи Никола Янакиев от ОП "Организация и контрол на транспорта". Парите ще бъдат удържани от субсидиите и компенсациите. Санкцията обаче е само за дните от 1 до 12 февруари, когато Общинският съвет гласува "Градски транспорт" да не бъде глобявана за неизвършени курсове.

Миналата година с подписи на кмета и негови заместници на 3 пъти Батаклиев бе освобождаван от санкции за неизпълнени курсове и субсидията на дружеството бе изплащана в пълен размер. При публичния си отчет кметът Атанасов декларира, че слага край на компромисите, след което последва решението на мнозинството на БСП и ВМРО в Общинския съвет от 12 февруари, което безсрочно освободи фирмата на съветника от левицата от санкции. 

Останалите превозвачи изпълняват над 96% от курсовете си, сочат данните от GPS - системата за контрол. Най-много непокрити разписания "Градски транспорт" има по линии 9, 21, 26 и 113.

Други две фирми на Батаклиев - "Никан лайн" и "Никан лайн груп", са глобени с над 100 000 лева за неизпълнени курсове от началото на годината в Пазарджик.

Източник: Дарик


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Globyavat-Gradski-transport-s-12-hil-lv-za-neizpulneni-kursove-83293
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.