Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Варварските атентати в Лондон: 37 убити, над 700 ранени
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:42 / 08.07.2005Коментари ()3836
©
Снимка Асошейтед прес
Продължава да расте броя на жертвите и ранените след варварските бомбени атентати в централен Лондон вчера.

Потвърдена е смъртта на 37 души. По официални данни ранените са над 700, като доста от тях са в изключително тежко състояние.

Отговорността за 7-те експлозии пое неизвестната до момента терористична гропировка свтрзана с мрежите на Ал Кайда и Осама Бин Ладен.

Засега няма информация за пострадали българи при атентатите в Лондон – това съобщи пред журналисти министърът на външните работи Соломон Паси.
Соломон Паси изрази съчувствие към британския народ и близките на жертвите при експлозиите в Лондон. "Следим с огромна загриженост развитието на обстановката. Нашият министър-председател е лично информиран и следи случая отблизо. Искам да изразя нашите най-дълбоки съболезнования за бомбените атентати в Лондон", каза министър Паси.

"Към посолството е създаден оперативен щаб, който следи развитието на обстановката. До този момент нямаме информация за пострадали българи, но както знаете обстановката е динамична", допълни министърът на външните работи.

МВР въведе засилени мерки за охрана след атентатите в Лондон. Увеличено е полицейското присъствие около чуждите посолства, в районите на летищата, гарите, автогарите. Извънредни мерки за сигурност са разпоредени и за атомната електроцентрала в Козлодуй.

След атентатите мюслманската общност в Англия е силно разтревожена от евентуални провокации спрямо мюсулманите на острова с цел отмъщение. Особенно разтревожени за сигурността си са момичетата приели исляма, тъй като те носят задължителните за вярата им забрадки, което лесно би ги издало.

Още по темата:
Терористи взривиха серия от бомби в транспортната система на централен Лондон
Тони Блеър: Това са терористични атаки
Има поне 1 загинал при експлозията на един от автобусите в Лондон
.


Още новини от Международни новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/mejdunarodni/Varvarskite-atentati-v-London-37-ubiti-nad-700-raneni-8408
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.