Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Бутането на незаконните постройки в "Столипиново" може да спре заради липса на средства
Автор: Екип Plovdiv24.bg 18:52 / 03.04.2009Коментари ()1560
© Plovdiv24.bg
Събарянето на незаконните постройки в "Столипиново" може да намали темпове спрямо миналогодишния размах заради незаложени в бюджета пари за целта.

"Предстои ми трудно управленско решение - дали да взема пари от гаражите, за да бутам в "Столипиново". Не ми се иска нашите пари да се изразходват за такива проблеми", призна кметът на "Източен" Иван Тотев пред репортер на Plovdiv24.bg.

В план-сметката за целевия 1 000 000 лв., които Славчо Атанасов обеща за ромския квартал, Тотев е предложил 250 000 лв. за тротоари, включително за премахването на незаконните обекти върху тях. Той обаче още не знае какво от предвиденото ще бъде отрязано, защото в бюджета беше заложена само половината сума, а другата ще чака актуализация.

След август миналата година, когато от общината са спрели парите за събаряне на незаконните постройки, от районната администрация направили бартер с фирми, които бутали безплатно срещу материала от металните сергии и павилиони, защото повечето от тях се оказвали анонимни и собствениците им се криели.

Тези дни от кметството ще връчат заповед за премахване на заведението на спирката на автобус 116 на ул. "Крайречна", което не е законно. Миналата година не са го махнали, защото собственикът си плащал наема, а и при проверка се оказало, че има разрешително от предишния мандат. За да се избегнат безкрайни съдебни спорове, го изчакали да му изтече договорът, взели му разрешителното и издали заповед за прекратяване на правоотношението.

"Чрез бартер или с други средства ще намерим начин за премахването на някои незаконни обекти, но да предприемем сериозни акции ще ни е трудно при липсата на пари", смята Иван Тотев.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Butaneto-na-nezakonnite-postroiki-v-Stolipinovo-mozhe-da-spre-zaradi-lipsa-na-sredstva-84384
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.