Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Частните съдебни изпълнители ще спират коли от движение
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:19 / 15.04.2009Коментари ()1507
© Plovdiv24.bg
Частните съдебни изпълнители вече ще спират от движение запорирани и обявени за публична продан автомобили. Тази мярка, предвидена в поправките на Гражданско-процесуалния кодекс, ще започне да се прилага след координиране на действията между браншовата камара и органите на Пътна полиция. В момента много длъжници препятстват огледите от страна на потенциални купувачи, след като колата е описана и се оправдават с пътувания извън съдебния район, обясни частният съдебен изпълнител Величко Апостолов.

Новата мярка е една от темите, които днес ще бъдат обсъждани на дискусия в Новотел Пловдив по повод третата годишнита на частното съдебно изпълнение и утрешната 130-та годишнина от приемането на първата българска конституция. На срещата ще бъде обсъдено и предстоящото до края на годината пускане на единен регистър на изпълнителните дела, което ще ускори работата на съдебните изпълнители.

В Пловдив работят 16 частни съдебни изпълнители, а 5 от определените места са незаети. Повечето институции, включително банки, монополистите в комуналните дейности и общината, вече ползват техните услуги. Частните съдебни изпълнители започнаха да действат паралелно с държавните преди три години като експерименталното въвеждане на този модел бе финансирано по програма ФАР и от Американската агенция за развитие.

Източник: Дарик



Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Chastnite-sudebni-izpulniteli-shte-spirat-koli-ot-dvizhenie-86165
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.