Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Потвърдиха присъдата на убиеца на 13-годишно момиче
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:38 / 19.07.2005Коментари ()1539
©
Потвърдена е присъдата, с която Пловдивският окръжен съд наложи на 56-годишния Владо Евтимов шестнадесет години лишаване от свобода. Съдия Христо Крачолов го призна за виновен в това, че на 18 юни 2003 г. в гр. Раковски, Пловдивска област със самоделно огнестрелно оръжие умишлено е умъртвил Гина И. от с. Шишманци. Жалбите на подсъдимия са отхвърлени от всички инстанции и присъдата влиза в сила от днес. Наказанието ще се изтърпява при първоначален “Усилено строг” режим.
Съдът прие за установено, че на 18 юни 2003 г., след семейно тържество в гр. Раковски, между двата рода – Евтимови и Маринови възникнал остър конфликт, който прераснал в ръкопашен бой на улицата. Тогава подсъдимият Владо Евтимов излязъл от жилището си и видял, че братята му бити. Със самоделна пушка произвел изстрел в посока на насъбралите се хора. В пушката имало ловен патрон 12 калибър. След това подсъдимият презаредил и стрелял отново. Още след първия изстрел на около 70 м. била улучена в главата непълнолетната Гина И., която гостувала на баба си и играела с още деца на двора. Веднага е извикана линейка, която откарала пострадалата в здравно заведение. Въпреки усилията на лекарите, детето починало след два дни в резултат на парализа на важни мозъчни центрове и остра кръвозагуба.
Предявените граждански искове от родителите на убитото момиче съдът уважи в пълния им размер и те ще получат общо 30 000 лв. обезщетение за претърпени морални вреди, ведно със законната лихва до окончателното изплащане на сумата. По делото са разпитани над 30 свидетели и изслушани 8 експертизи, изготвени от вещи лица. Подсъдимият е осъждан веднъж през 1985 г. от Пловдивския окръжен съд на шест години лишаване от свобода за опит за умишлено убийство. Тогава е установено, че Владо Евтимов нанесъл удар с нож в областта на гърба на мъж от рода Маринови. След оказана своевременна медицинска помощ пострадалият бил спасен.
Информацията е на focus-news.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Potvurdiha-prisudata-na-ubieca-na-13-godishno-momiche-8671
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.