Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Вече се легитимираме и с шофьорски книжки
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:57 / 03.05.2009Коментари ()1947
Българите ще могат вече да удостоверяват самоличността си и с шофьорска книжка. Това предвижда одобреният от правителството проект на закон за изменение и допълнение на Закона за българските документи за самоличност.

Друга промяна е свързана с изисквания размер на снимките за документи - той се изменя от 25/35 мм на 31,5/36 мм.
Въвежда се и нова систематика на видовете документи, като се разграничават няколко групи според предназначението им - документи за самоличност (лична карта, паспорт, карта на бежанец), свидетелства за управление на моторни превозни средства, документите за пребиваване (разрешения за продължително или постоянно пребиваване на България на чужденец и удостоверение за пребиваване на граждани от ЕС).

В законопроекта е регламентиран и редът за издаването на лична карта на деца, навършили 14 г., които са настанени в социални домове, но поради липса на родители и определен настойник не може да бъде получена готовата лична карта.
"С промените се цели и отстраняване на съществуващи противоречия между разпоредби на сега действащия Закон за българските документи за самоличност и други закони".



Още новини от Национални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgaria/Veche-se-legitimirame-i-s-shofyorski-knizhki-88770
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.