Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Шампионат по сервиране на бира в Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:10 / 01.08.2005Коментари ()1075
©
На 3 август в Пловдив ще се проведе кръг от националния шампионат по сервиране на бира. Надпреварата се организира за шеста поредна година от Каменица АД. Шампионатът ще се проведе през юли и август в 10 града в цялата страна – София, Плевен, Велико Търново, Русе, Пловдив, Стара Загора, Хасково, Бургас, Варна, Златни Пясъци.

Целта на организаторите е инициативата да спомогне за създаване на култура на наливане и консумиране на кехлибарената течност. Доказано е, че постигането на максимално удоволствие от вкусовите й качества е заложено още в подготовката за консумация.

Във всеки град ще участват около 50-60 състезатели - бармани и собственици на заведения. Събитието стартира с инструкция от специалист, който ще обясни детайлно изискванията за наливане и сервиране на наливна и бира от бутилка – качество, приоритети, съхраняване и хигиена. Лекторът ще разкрие и спецификите на наливната инсталация.

Шампионатът има прецизни критерии за оценяване на участниците: точната техника, подготовката на чашата, отварянето на бутилката и наливането на бирата. Скоростта и личния стил на поднасяне също допринасят за оформянето на крайния резултат на всеки участник.

Победителите във всички регионални шампионати ще премерят сили през септември в София, за да бъде излъчен най-добрият майстор в поднасянето на бира. Късметлията получава правото да участва на международния турнир Stella Artois® World Draught Master Competition, където може да свери часовника си с чуждестранните си колеги. Миналата година регионалния шампион от град Плевен Огнян Георгиев стана първи на Националния шампионат по наливане и сервиране на бира и се класира на четвърто място на международния турнир Stella Artois® World Draught Master Competition. Тази година престижното състезание ще се състои през октомври в Брюксел. Спечелилият първо място получава едноседмична екскурзия в избрана от него дестинация в целия свят. Класираните на второ и трето място също печелят екскурзии в Европа.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Shampionat-po-servirane-na-bira-v-Plovdiv-8931
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.