Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Награждават най-добрите графити, правят им специални платформи
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:44 / 11.05.2009Коментари ()3339
© Plovdiv24.bg
Младежите ще имат възможност да представят своето творчество, без всяка възможна повърхност да е нашарена от графити
До седмица всеки от районните кметове трябва да предложи на Славчо Атанасов по 5 места, където ще бъдат поставени специални платформи, на които тийнейджъри да рисуват своите графити и шарят на воля. Това е иновационната идея на кмета, за която той подсказа още преди 2 седмици пред репортер на Plovdiv24.bg.

Нещата вече са задействани. На шефа на "Чистота" Радослав Кошински е възложено да изработи въпросните платформи, които ще са общо 30 на брой, а ако се окажат малко за начинаещите творци, ще бъдат увеличени впоследствие. Специалните платна ще бъдат високи около 1,80 метра и с дължина до 10 метра. Районните кметове имат пълната свобода за избора на места, където те ще бъдат ситуирани, но предпочитанията на Атанасов клонят към парковете.

В края на всеки месец най-добрите графити ще бъдат стимулирани с награди от общината. Заместник-кметът по спорта и младежките дейности Георги Титюков вече е започнал да мисли по какъв механизъм да се случва това. След награждаването платформите ще бъдат боядисвани отново в бяло, за да чакат следващите лауреати в импровизирания конкурс.

"От края на май в Пловдив ще заработи специална машина, доставена от Франция, за премахване на графитите. Това е световен проблем и ще използваме най-модерната технология, с която се работи в световните столици и градове. Тя ще работи на принципа на пясъко-струйка", обясни кметът Атанасов пред журналисти.

В началото на следващата седмица той ще покани публично представители на графици в общността, за да разговарят по проблема. Така, въпреки положените тук-там подписи, те ще излязат от анонимност и ще се стигне, според надеждата на кмета, до взаимно компромисно разбирателство.


Още по темата: общо новини по темата: 15
10.04.2012 »
29.01.2012 »
28.08.2009 »
20.08.2009 »
19.08.2009 »
13.07.2009 »
предишна страница [ 1/3 ] следващата страница

Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Nagrazhdavat-nai-dobrite-grafiti-pravyat-im-specialni-platformi-89696
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.